14 Şubat 2010 Pazar

Raygun With Digital Tutors (Stage I)



Maya en az bir kere çöküp kendinden bekleneni gerçekleştirdiği için Constrains, Dynamics ve Modelleme ile vücuda getirdiğim RayGun'ı yapmam -verdiğim aralarla birlikte- 5 saate maloldu.

Aralarda Bones'un 4. sezon finalini ve 5. sezonun ilk bölümünü izledim.

Bu Digital-Tutors'un ünlü tutoriallarından biri; bilmediğiniz şeyleri öğrenmek ve Türkçe çevirilerle mahvedilmiş tutoriallar ile saç baş yolmak istemiyorsanız birebir.




Bazı güzel şeyler:

Maya ile çalışırken, QWERTY toollarını kullandığınızda, bu araçları kontrol edebilmek için yararlandığınız ok şeklindeki cisme "Manipülatör" diyoruz. Bazen bu bir şekilde küçülüp, minicik birşey oluyor.

Bu durumda yapmanız gereken aslında basit; klavyenizin Numlock'ındaki + veya - tuşlarına basarak manipülatörü büyütmek / küçültmek.

Ama türkçe klavye kullanıyorsanız veya laptop'da çalışıyorsanız + ve - işe yaramayacak. Bu durumda manipülatörü büyütmek için:

Right Shift + 0 (=)

Küçültmek içinse:

- (Backspace'in yanındaki)

tuşlarına beraber basın.

Viewport'da çalışırken Perspective kamerasının üstündeki panelin yok olduğunu görüp geri getirmek için dellendiğinizde şu kombinasyonu hatırlayın:

Shift + M

(Veya Settings / Preferences / Preference ( In Panels yazan kutucuğu işaretleyin )

Maya 2008 ile çalışırken bazen modelinizin hangi yüzeyine baktığınızı gösteren küçük küp kaybolabiliyor; onun adının ne olduğunu ve nerden açılacağını merak ediyorsanız:

Heads Up Displays: ViewCube On / Off



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder